Marc Meets 2022 – 2023

De Houtense gitarist, componist en Edison Award winnaar Marc van Vugt gaat al jaren de wereld over met zijn muziek. In de zevende editie van de serie Marc Meets nodigt hij je opnieuw uit in zijn ‘theater’-huiskamer, in Aan de Slinger in Houten, om zijn muzikale vrienden aan je voor te stellen. Intieme concerten waarbij je de musici bijna kunt horen ademen.

MARC MEETS FERNANDO LAMEIRINHAS – Canceled: a new date will be published asap

Za 24 September – 20:30 uur Kleine zaal. €21,00

Fernando Lameirinhas schrijft en zingt over het leven en ook al zingt hij in het Portugees en lijkt het van ver te komen, toch voelen we dat hij eigenlijk over ons leven zingt. Dit jaar doet hij na 60 podiumjaren een afscheidstournee en ontvangen Marc en zangeres Ineke Vandoorn hem. Een avond voor liefhebbers van passie, lyriek, klank, harmonie en ritmische gitaren.

MARC MEETS GUITAR NIGHT – THE LONELY COYOTE

Za 12 November – 20:30 Kleine zaal. €19,00

Een gitaaravond waarop Marc zijn akoestische gitaaralbum ‘The Lonely Coyote’ presenteert. Muziek die klinkt als een sfeervolle en vooral persoonlijke reis. Eigenlijk dus een Marc Meets Marc. Hij wordt deze avond bijgestaan door Sandip Batthacharya tablas, Leo Janssen tenor en sopraan saxophone en Ineke Vandoorn zang.

MARC MEETS INGMAR HEYTZE EN RO KRAUSS

Za 11 Februari – 20:20 uur kleine zaal. €19,00

Ingmar Heytze wordt inmiddels gerekend tot de grote dichters van ons land. Hij was Stadsdichter van Utrecht en heeft daarnaast ook een muzikaal talent. Ro Krauss is een alleskunner maar vooral altviolist. Hij was één van de drijvende krachten achter Släpstick waarmee hij de halve wereld afreisde. Een avond vol poëzie en muziek.

MARC EN INEKE MEET SID HILLE

Za 22 April – 20:30 Kleine zaal. €19,00

De Fins-Duitse pianist en componist Sid Hille geeft sedert 15 jaar elke week een geïmproviseerd pianoconcert in de Temppeliaukio kerk in Helsinki. Vorig jaar speelden Ineke en Marc met hem in deze bijzondere ‘rots’- kerk en besloten Sid naar Nederland te halen. Lyriek, emotie en verstilde momenten in dit geïmproviseerde meditatieve concert.

Eerdere edities van Marc Meets:

Marc Meets 2021-2022

Marc Meets 2020-2021

Marc Meets 2019-2020

Marc Meets 2018-2019